Skip to main content

Freerunnen en builderen kan overal! In Heerlen zijn verschillende routes in het centrum van de stad. Skateboarders ontdekten in de jaren vijftig al dat je de stad ook als ‘speeltuin’ kon gebruiken. Urban Sports maken de stad levendiger, nodigen uit tot sociale interactie en bovendien is bewegen gezond. Lees meer

Nieuwe parkoersen

Met hulp van topklimster Rasjel Nilwik en freerunner Koen Heijnen van Team NL zijn in de stad nieuwe buildering- en freerunning parkoersen uitgestippeld. Je vindt de locaties op het plattegrondje. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar de beste plekken om te builderen of te freerunnen. Ga op een creatieve en sportieve ontdekkingstocht en gebruik de stad als speelplaats.

Voor nieuwkomers in de stedelijke speeltuin!

Boulderen is het beklimmen van lage en sterk overhangende klimwanden of rotspartijen, waarbij geen touwzekering nodig is.

Buildering is een samenstelling van bouldering en building. Het betekent klimmen in de stad en is de urban variant van boulderen: een soort apenkooien in de stad voor volwassenen.

Freerunnen is het op acrobatische wijze een traject met obstakels afleggen. Met sprongen, draaien en salto’s maakt de freerunner een soort choreografie in de openbare ruimte.

Maker: Toon Hezemans
Titel:
Urban Buildering en Freerunning
Locatie: Diverse locaties in Heerlen Centrum