Skip to main content
Heerlen heeft de eerste permanente Walk Walk Dance in Europa. Een megaprimeur! We zijn trots dat we in onze binnenstad een kunstwerk van de bekroonde Canadese kunst- en designstudio Daily tous les Jours realiseren. Deze interactieve installatie tovert bij mensen van alle leeftijden gegarandeerd een glimlach op het gezicht en zet ze aan tot dansen en bewegen. 

Lees meer

Show My Location

De binnenstad van Heerlen is een nieuw straatje rijker. Tussen het oude raadhuis en het nieuwe stadskantoor van de gemeente Heerlen is een doorsteekje geopend dat het Raadhuisplein rechtstreeks met de Geleenstraat verbindt.

De Walk Walk Dance moet ervoor zorgen dat veel mensen over dit nieuwe paadje gaan lopen. Die Walk Walk Dance is het best te vergelijken met een levensgrote piano op de grond, die muziek maakt op het ritme waarin de wandelaar over de toetsen loopt. Of het ritme waarin mensen erover springen en huppelen. Want deze nieuwe attractie maakt van het stukje tussen het raadhuis en stadskantoor een dansvloer.

Het is een interactief en speels kunstwerk, gemaakt door kunst- en designstudio Daily tous les jours uit Montreal. Medeoprichter en kunstenaar Melissa Mongiat vertelt hoe ze muziek en dans onderdeel van haar werken maakt. „Ik wil mensen met muziek triggeren om interactie met de Walk Walk Dance te hebben. Het is de bedoeling dat mensen dat samen doen en dat ze door muziek en dans dichter bij elkaar komen.”

Melissa Mongiat vindt de plek mooi gekozen, tussen het stadskantoor en raadhuis in het hart van het lokale gemeentebestuur. „Ik hoop dat er veel besluiten worden beïnvloed doordat mensen eerst over de Walk Walk Dance gelopen hebben” aldus De Limburger van maandag 5 juni 2023

Maker: Daily Tous les Jours
Titel: Walk Walk Dance
Locatie: doorgang tussen Raadhuis en Stadskantoor